Frågor&Svar

Frågor&Svar

Måste man skriva in sig på en trafikskola?

För dig som vill ta körkort. Man kan antingen välja att genomföra körkortsutbildningen via en trafikskola eller privat. Måste man skriva in sig på en trafikskola? Det är inget krav på att man behöver skriva in sig på en trafikskola men det kan vara bra att ta hjälp av expertisen som finns hos trafikskolor även om man väljer att övningsköra privat. Svaret på måste man skriva in sig på en trafikskola är nej.

 

Kan man ta körkort utan körskola?

Det finns en del frågor kring kan man ta körkort utan körskola? Man kan ta körkort utan körskola genom privat mängdträning med en eller flera handledare som genomfört handledarutbildningen.  Både elev och handledare ska ha genomfört introduktionskursen och fått ett godkänt handledarstillstånd innan man kan börja övningsköra privat. Svaret på kan man ta körkort utan körskola är ja.

 

När får man köra med trafikskola?

Man får börja övningsköra för B-körkort när man fyllt 16 år och har ett giltigt körkortstillstånd. Skillnaden mellan privat övningskörning och övningskörning med trafikskola är att man som privat elev och handledare måste ha ett giltigt handledartillstånd och körkortstillstånd. Hoppas det var svaret på när man får köra med trafikskola.

 

Hur mycket kostar 10 körlektioner?

Hos oss på Allians trafikskola kostar 10 körlektioner 7430:- med dagens rabatterade priser. En körlektion kostar 799:- och en testlektion kostar 750:-.

 

Kan man få tillbaka pengar från en trafikskola?

Hos oss på Allians trafikskola har man som elev alltid möjlighet att avsluta sin körkortsutbildning, vare sig man tagit körkort eller enbart vill avsluta sin körkortsutbildning. Väljer man att avsluta ett köpt paket räknar vi på ordinarie pris för varje del av paketet.

 

Vad kostar en körlektion i Stockholm?

Priset på en körlektion varierar beroende på vilken trafikskola man besöker. Det är även olika tider som gäller för körlektioner beroende på vilken trafikskola man kör med. Hos oss på Allians trafikskola pågår en lektion i 50 minuter och kostar 799:-, dock blir det billigare om man köper ett paket som innehåller flera körlektioner.

 

Hur mycket kostar 30 körlektioner?

Vill man endast köpa körlektioner har vi 3 olika körlektions paket som dessutom är rabatterade för tillfället. Det är antingen 6, 10, 15 eller 22 körlektioner. Priset för 6 körlektioner är 4560:-, 10 körlektioner kostar 7430:-, 15 körlektioner kostar 10790:- och 22 körlektioner kostar 15290:-.

 

Hur många körlektioner är normalt?

Normalt sätt brukar vi säga att man behöver mellan 15-30 körlektioner. Det finns individer som klarat av uppkörningen på 6-8 körlektioner och andra som behövt fler än 30 körlektioner. Antalet lektioner som varje person behöver är väldigt individuellt. Det finns flera faktorer som påverkar, tidigare erfarenheter och individuell inlärningsförmåga är några att nämna. För en nybörjare som inte har någon tidigare körerfarenhet brukar minst 15 körlektioner behövas, dock finns det elever som klarat på mindre och andra som behövt mer.

Hur betalar man körlektioner?

Man kan antingen betala sina körlektioner via vår E-handel eller besöka oss lokalt. Där har man möjlighet att betala med swish, bankkort och kontant.

 

Får man ta körlektioner om man har körkort?

Man kan alltid ta körlektioner om man har ett giltigt körkortstillstånd. En del som har körkort men inte kört bil på länge kan behöva fräscha upp minnet och har då möjlighet att ta körlektioner.

 

Mer info finner gällande körkortsutbildningen finner ni på Transportstyrelsen

Se även Trafikverket